Magyar Díszítőkő Kft. - A Magyar Díszítőkő Kft. csoport tagja

Keszthelyi soros kövek, keszthelyi rusztikus kő, keszthelyi mediterrán kő, terméskő

Értékesítés:
8360 Keszthely, 75-ös út 1 km + 284 méternél van a közútcsatlakozás É-i irányba, földútra be a mező közepére
Tel.: 06 (83) 510-440;

Magyar Díszítőkő Kft.
8360 Keszthely, Bessenyei út 27.

KARMACSKŐ®
ami természetes ...
Karmacska
KARMACSKA a hangya igaz története ...

Sima vagy rusztikus felületű díszítőkő

A hasított homokkő réteges előfordulása miatt olcsón előállítható díszítőkő, mely lehet sima vagy rusztikus felületű. Vastagságtól függően falburkolásra, mediterrán falazatok készítésére illetve térburkolásra alkalmas.

A vékony követ kizárólag lábazati, ill. díszítő falburkoló kőként, általában függőleges burkolatok építésére, burkolására ajánlják.

A vastag kategóriába tartozó kövek a kertépítészetben vízszintes felületre, térburkolatok, járdák, kocsibejárók, tipegők, lépcsők, teraszok építésére ideálisak. Természetesen ugyanúgy használhatók függőleges és ferde falazatok építésére (lapkő), kerítésekhez, támfalakhoz, kerti grillekhez.

A 3-6 cm vastagságú kövekből hasítógépekkel gyártjuk a 8-12 cm széles soros, illetve váltósoros termékünket. A fűrészeléssel szemben a hasítás nem túl költségigényes, ezért feldolgozott termékeink kedvező árkategóriába tartoznak. A soros köveinket ajánlhatjuk falburkolóként, és a megfelelő fúgák kialakítása mellett térburkolóként is. Az ÉMI vizsgálatok termékeink útburkoló kőként való felhasználására is kiterjedtek. 
A mediterrán kő épületlábazatok, homlokzatok, kerítések, támfalak, kerti grillek, szalonnasütők, és egy egyéb kerti építmények burkolataként alkalmazható.

A lerakással kapcsolatos információkat honlapunkon is megtekinthetik, ahol feltüntettük az eddigi tapasztalataink szerint előforduló kivitelezési hibákat is fényképpel illusztrálva. Ha ezeket a hibákat nem követik el a kivitelezés során, valamint az egyéb előírásokat betartják egy időtálló, tartós és felettébb esztétikus természetes térburkolatot tudnak kertjükbe varázsolni.  

A Budakeszi kvarcos homokkövet tömbös formában bányásszuk, feldolgozás után alkalmas térburkolatot, falazatok készítésére, de szerkezete alapján felhasználható szobrászati elemek illetve homlokzati díszek készítésére is. Színe jellegzetes galambszürke és krémszín, de a vasoxidos  színezettségü is a kínálat részét képezi. Gyártunk továbbá fűrészelt kockakövet is a megrendelő által kívánt méretekben

Nagyon fontos megjegyezni azonban, hogy ma Magyarországon építőanyagot forgalomba hozni a 3/2003. (I. 25.) BM-GKM-KvVM  együttes rendelet szerint csak megfelelőségi igazolással lehet. Az érvényes építőipari műszaki engedélyek, melyek a megfelelőségi nyilatkozat alapjául szolgálnak, az ÉMI Kht. honlapján megtekinthetők.

<<< Vissza a cikkekhez